Реімбурсація інсулінів та нейролептиків з 1 жовтня: затверджено Реєстр лікарських засобів

Наказом МОЗ України від 27.09.2021 р. № 2077 затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 1 жовт­ня 2021 р. (далі — Реєстр), до якого увійшли препарати інсуліну та лікарські засоби для лікування пацієнтів з розладами психіки і поведінки, епілепсією (далі — нейролептики). Документ набуде чинності 1 жовтня 2021 р.

Так, Реєстр містить 76 позицій препаратів інсуліну, з яких 47 відшкодовуються пов­ністю, та 62 позиції нейролептиків, з яких пов­ністю відшкодовуються 23.

Згідно з Порядком реімбурсації лікарських засобів, затвердженим постановою КМУ від 28.07.2021 р. № 854, відпуск лікарських засобів, що входять до Реєстру, відбуватиметься за електронним рецептом. Також умовою виписування електронного рецепта є наявність плану лікування, складеного ендокринологом, неврологом чи психіатром (дорослим/дитячим).

Також зазначимо, що у зв’язку з початком адміністрування Національною службою здоров’я України програми реімбурсації препаратів інсуліну з 1 жовтня 2021 р. скасовується пілотний проєкт щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну, який регулювався постановою КМУ від 05.03.2014 р. № 73. Таким чином, з 1 жовтня забороняється відпускати препарати інсуліну, які беруть участь у програмі реімбурсації, за раніше виписаними паперовими рецептами.

Звертаємо увагу, що залишається чинним Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 5 серпня 2021 р., що затверджений наказом МОЗ України від 10.08.2021 р. № 1705, до якого входять препарати для лікування в амбулаторних умовах пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу, бронхіальною астмою та ревматичними хворобами.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олена 29.09.2021 7:06
От хіба так можна з аптеками, що працюють з такими категоріями населення, так робити???? З 09.09 один реєстр - ціни +/-, а з 01.10 ціни в більшості в мінус((((((( І шо робити з дорожчими залишками інсулінів???? Це ж значні суми.... Чому про це ніхто не говорить??? Закуплений товар у вересні просто неможливо в нуль вивести, а один-два-три-чотири шприц-ручки це мінус 100-200 гривень, тобто все, що заробили у вересні потрібно змінусувати на залишки(((((

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті