На Сумщині компанія привласнила 2,7 млн грн, виділених на боротьбу з COVID-19

04 Жовтня 2021 4:02 Поділитися

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє про викриття схеми розкрадання коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19. Внаслідок злочинних дій підрядної компанії на Сумщині держава зазнала збитків у розмірі 2,7 млн грн.

СБУ зазначає, що розкрадалися кошти, передбачені на будівництво відділення для прийому хворих на COVID-19 та ремонт трьох амбулаторій. «У жовтні 2020 р. полтавська комерційна структура перемогла у відповідному тендері і мала одразу розпочати роботи. Усе це — щоб на початку 2021 р. новозбудоване відділення вже приймало хворих», — йдеться в повідомленні.

Окрім того, за матеріалами слідства, організатори протиправних дій систематично вносили неправдиві дані в бухгалтерські документи про начебто придбання будівельних матеріалів, крім того, більшість робіт було виконано лише «на папері». Натомість «зекономлені» кошти зловмисники привласнювали. Як свідчать підрахунки податківців та Державної аудиторської служби України, внаслідок таких дій зловмисники незаконно привласнили 2,7 млн грн з державного Фонду боротьби з пандемією COVID-19. Щоб запобігти подальшому розкраданню державних коштів, СБУ звернулася до органів влади для невідкладного реагування відповідно до чинного законодавства та умов договорів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, наразі триває досудове слідство для встановлення всіх причетних осіб та повернення до бюджету незаконно привласнених державних коштів.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті