Розширення можливостей лабораторій щодо здійснення контролю якості ліків: МОЗ оприлюднило проєкт наказу

05 Жовтня 2021 1:45 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я 1 жовтня оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу МОЗ України «Про внесення зміни до Порядку проведення галузевої атестації лабораторій з контролю якості та безпеки лікарських засобів» (далі — проєкт наказу).

Проєктом акта пропонується надати можливість здійснювати контроль якості ліків відповідними лабораторіями з контролю якості лікарських засобів та безпеки не лише в межах Державної Фармакопеї України, але і Європейської Фармакопеї. У разі відсутності у вказаних фармакопеях відповідних вимог до перевірки лікарських засобів дозволятиметься застосування положень інших провідних фармакопей, зокрема Британської, Японської та Фармакопеї США, а також інших нормативно-технічних документів та нормативно-правових актів, які встановлюють вимоги до лікарського засобу.

Як зазначається в супровідній документації, прийняття проєкту наказу сприятиме серед іншого удосконаленню державного контролю за якістю лікарських засобів за рахунок використання передових методів та методик, описаних у провідних фармакопеях світу та інших нормативно-технічних і нормативно-правових документах.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті