Необхідно посилити інформаційну кампанію серед населення щодо вакцинації від COVID-19 — нарада Президента України

05 Жовтня 2021 2:25 Поділитися

Учасники селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася 4 жовтня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, обговорили ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні, готовність медичних закладів до роботи в умовах зростання кількості хворих, боротьбу з підробкою тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, та сертифікатів про вакцинацію.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині продовжується зростання кількості хворих на коронавірус. За попередній тиждень було зареєстровано 64 606 випадків інфікування COVID-19, що майже на 20 тис. більше, ніж тижнем раніше, повідомив він. «На сьогодні динаміка розвитку хвороби повністю збігається з попереднім піком захворюваності. Попри те, що приріст захворілих і госпіталізованих дещо уповільнився, станом на зараз зайнято вже 22,5 тис. ліжок людьми з підтвердженим COVID-19 та з підозрою», — розповів очільник Уряду та додав, що в Україні нині зайнято трохи менше ніж 50% наявних місць для хворих на коронавірус, однак є області, де ситуація викликає занепокоєння.

Згідно з аналізом МОЗ, найбільше інфікованих у Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. Загалом в Україні на сьогодні нараховується 138,5 тис. активних хворих.

Глава держави поставив Уряду завдання забезпечити протягом найближчого часу збільшення кількості ліжко-місць у регіонах, де спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Також в Україні триває вакцинація проти COVID-19. За минулий тиждень зроблено 722 тис. щеплень.

Окремо Президенту України доповіли про вакцинацію в органах державної влади й серед освітян. На 2 жовтня середній показник вакцинованих в органах держслужби становить 78,8%. Загалом в Україні зроблено 12,6 млн щеплень. Вакциновано понад 7,1 млн осіб, з яких 5,771 млн — двома дозами. Активно відбувається вакцинація серед освітян, зокрема, за допомогою спеціальних мобільних груп.

Президент наголосив на необхідності активізації Міністерством охорони здоров’я й Міністерством інформаційної політики України інформаційної кампанії щодо важливості вакцинації.

«Усіма ресурсами, наявними способами та джерелами маємо донести до різних верств населення, наскільки важливим є захист від COVID-19. Люди, які роблять щеплення, не лише захищають себе від тяжкого перебігу в разі захворювання — вони захищають оточення, зокрема членів своєї родини», — зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави переконаний, що МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики окремо мають розгорнути кампанію з вакцинації пенсіонерів і так само посилити інформаційний напрям. Нині в Україні з 11 млн пенсіонерів вакциновано близько 25%. В. Зеленський запропонував розглянути можливість залучення до вищезгаданої інформкампанії «Укрпошти» та представників бізнесу.

Окрема увага під час наради була приділена питанню боротьби з підробкою сертифікатів про негативні результати тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, та про вакцинацію. За інформацією Ігоря Клименка, голови Національної поліції, за минулий тиждень було проведено 13 обшуків, розпочато 12 кримінальних проваджень. Також уже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тис. грн з лікаря з Павлограда Дніпропетровської обл. та позбавлення права діяльності за фахом на один рік.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Офісу Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті