Уряд виділив 25 млн грн на інформаційну кампанію щодо вакцинації від COVID-19

06 Жовтня 2021 4:54 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що на засіданні Кабінету Міністрів України 6 жовтня ухвалено постанову щодо необхідності виділення 25 млн грн з бюджету на підсилення інформаційної кампанії щодо вакцинації від COVID-19 на телебаченні.

Гроші буде передано в розпорядження профільному відомству — Міністерству культури та інформаційної політики, а Міністерство охорони здоров’я координуватиме розробку самого контенту.

«Вдячний Уряду за підтримку моєї ініціативи для промоції вакцинації на телебаченні, адже реклами в межах соціальної квоти — недостатньо для масового інформування українців. Тому сьогодні ми інвестуємо в рекламу, аби ще раз пояснити та переконати українців захищати себе від коронавірусу саме завдяки вакцинації», — пояснив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Він додав, що наразі спеціалізована допомога при COVID-19 надається в 307 лікарнях, в яких задіяно понад 47 тис. ліжок. З 1 жовтня, реагуючи на зростання захворюваності на COVID-19, ліжковий фонд було збільшено на 3648 одиниць. Крім того, в областях закупили та отримали 14 790 кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф та 148 рентген-апаратів. Урядом виділено ще одну додаткову субвенцію на удосконалення систем киснепостачання лікарень.

Окрім того, МОЗ нагадує, що з березня до серпня 2021 р. на телебаченні розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію від COVID-19 у межах соціальної квоти та партнерства. За даними Nielsen Ukraine, за цей час тема вакцинації охопила 19,3 млн, або 71% телевізійної аудиторії, українців, старших 18 років.

Окрім оперативного інформування на офіційних каналах МОЗ, запущено кілька інформаційних кампаній з використанням зовнішньої реклами, розміщенням матеріалів у точках дотику з громадянами, онлайн-промо та партнерствами. Серед таких кампаній:

  • «Вакцинація — єдиний спосіб захистити себе від COVID-19» про етапність та принципи вакцинальної кампанії (весна 2021 р.);
  • «Захищені» з історіями людей, які вакцинувалися (літо–осінь 2021 р.);
  • «Час вакцинуватись» про центри масової вакцинації (літо 2021 р.).

«Зі стартом вакцинації від COVID-19, у лютому 2021 р., створено Комунікаційний центр вакцинації від COVID-19, який щоденно інформує українців про особливості та перебіг вакцинальної кампанії. Зараз в Україні наявні понад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19 — обирайте з-поміж них та вакцинуйтеся якомога швидше. Чим більше українців отримають щеплення, тим менше людей тяжко хворітимуть та потраплятимуть до реанімації. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 — люди старші 60 років, особи із супутніми захворюваннями, як-от: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні хвороби та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів», — наголошується в повідомленні.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті