Репутація фарміндустрії покращилася на фоні пандемії коронавірусу. Хто очолив рейтинг у 2020 р.?

08 Жовтня 2021 9:29 Поділитися

За даними дослідження компанії PatientView, у 2020 р. корпоративна репутація фармкомпаній покращилася. Опитування проводилося з листопада 2020 р. до лютого 2021 р. та охопило більше 1 млн пацієнтів у 84 країнах.

62% респондентів вважають, що реакція фармацевтичної галузі на виклики пандемії COVID-19 була «ефективною» або «дуже ефективною». На думку пацієнтів, впливали такі чинники, як розробка та виробництво вакцин, адаптація фармкомпаній до нових обумовлених пандемією коронавірусу обставин, забезпечення безперервного лікування пацієнтів та ін.

50% опитаних груп пацієнтів у 2020 р. оцінили репутацію фарміндустрії як «відмінну» або «хорошу», що є найвищим показником за останнє десятиліття (у попередньому році цей показник становив 46%).

Найвищу оцінку щодо корпоративної репутації отримала компанія ViiV Healthcare, яка зберігає лідерство за цим показником протягом багатьох років. До топ-10 лідерів також увійшли Roche/Genentech, Pfizer, Horizon Therapeutics, Gilead Sciences, Novartis, Janssen, AstraZeneca, AbbVie та Takeda/Shire.

Фармкомпанії оцінювалися респондентами за рядом індикаторів: дії у відповідь на пандемію COVID-19, орієнтованість на пацієнта, інформування, безпека хворих, якість препаратів, прозорість (клінічних даних, цінової політики тощо), надання додаткових послуг (beyond the pill), взаємодія з пацієнтськими організаціями та ін.

За матеріалами www.patient-view.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті