ДП «МЗУ»: підсумки роботи за вересень 2021 р.

08 Жовтня 2021 4:59 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — ДП «МЗУ») підбиває підсумки роботи підприємства за вересень 2021 р.

Логістика. У вересні ДП «МЗУ» отримало 11 поставок ліків та медичних виробів, що були закуплені у 2020 р., на суму 97,4 млн грн. Усього з початку року фахівці підприємства прийняли 401 поставку за централізованими програмами МОЗ за кошти минулого року. Загальна вартість отриманих товарів — 4,56 млрд грн. Також отримано 98% товарів, що були закуплені в 2020 р.

Усього до регіональних департаментів охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я фахівці ДП «МЗУ» доставили ліків та медичних виробів на суму близько 4,3 млрд грн. Кінцевим отримувачам вже доставлено 92,4% ліків та медичних виробів, що були закуплені за кошти 2020 р. Щодо деяких закладів охорони здоров’я є відтермінування поставок або відмова від отримання препаратів.

У вересні підприємство прийняло першу партію (6250 одиниць) наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2. Розвезено 2784 флакони препарату тоцилізумабу, який застосовується для допомоги тяжкохворим пацієнтам із COVID-19.

Тривають поставки товарів, які були централізовано закуплені у 2021 р. Станом на кінець вересня отримано товарів на суму 55,6 млн грн за такими напрямами, як дитяча та доросла онкологія, дитячий церебральний параліч, замісна підтримувальна терапія, ідіопатична сімейна дистонія, муковісцидоз, серцево-судинні захворювання, розсіяний склероз, скринінг новонароджених та легенева артеріальна гіпертензія.

Антикорупційна діяльність та комплаєнс. Перевірено та кваліфіковано 19 унікальних постачальників для участі в 48 закупівлях. Кваліфіковано 63 переможців у переговорних процедурах та 31 переможця процедур закупівель для укладання договорів. Трьох переможців дискваліфіковано через невідповідність документів.

Закупівельні процедури–2021. Станом на кінець вересня в рамках централізованих закупівель ліків та медичних виробів за кошти 2021 р. укладено договори для закупівлі 301 міжнародної непатентованої назви на суму 1,97 млрд грн. У процесі укладання договорів — 19 позицій, процедури ще за 254 позиціями тривають. Укладено договори на закупівлю 622 автомобілів швидкої медичної допомоги. Економія коштів платників податків на цій закупівлі становила 346 млн грн.

Тривають процедури із закупівлі 24 ангіографів. У процесі оголошення закупівлі 30 систем ендоскопічної візуалізації та обладнання для лабораторій неонатального скринінгу новонароджених, що здійснюватимуть проведення розширеного неонатального скринінгу (визначення 21 захворювання), який дозволяє виявляти вроджені або спадкові захворювання у новонароджених.

Діджиталізація. У вересні ІТ-фахівці ДП «МЗУ» додали можливість відслідковувати заплановані дати поставок за допомогою інформаційних інструментів підприємства. Тепер, використовуючи наш чат-бот у Telegram або аналітичну систему, можна дізнатися, коли орієнтовно товар буде поставлений в Україну.

Клієнтський сервіс. ДП «МЗУ» на постійній основі контактує з пацієнтами, їх родичами, пацієнтськими організаціями, медичною спільнотою тощо. Проводиться аналіз запитів клієнтів та коригується діяльність ДП «МЗУ» відповідно до них.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті