МОЗ працює над розвитком телемедицини

Під час робочої зустрічі щодо розвит­ку телемедицини в Україні заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич заявила, що телемедичні технології та сервіси здатні суттєво покращити доступ до медичних послуг для маломобільних груп населення, а також тих пацієнтів, які проживають у віддалених регіонах країни.

Завдяки впровадженню телемедичних технологій і сервісів лікарі матимуть змогу проводити консультації з пацієнтами дистанційно, швидко обмінюватися інформацією, проводити консиліуми у вигляді відео­конференцій та оперативно ухвалювати рішення в критичних ситуаціях.

«Телемедичні технології необхідно розглядати як невід’ємну складову тих діджитал-інструментів, які ми зараз впроваджуємо в системі охорони здоров’я та адаптувати їх у eHealth», — зазначила М. Карчевич.

Окрім того, в умовах боротьби з пандемією COVID-19 онлайн-інструменти можуть вирішувати нові важливі завдання. А саме — гарантувати безпечний контакт лікарів та пацієнтів, не обмежуючи останніх у своєчасному отриманні якісних медичних послуг.

«Світова практика на прикладі пандемії COVID-19 доводить, що телемедицина — це дійсно ефективний інструмент у профілактиці, діагностиці та лікуванні пацієнтів. Це синергія сучасних інформаційних технологій та медичної допомоги, яка сприяє створенню нової якості медичних послуг», — підкреслив учасник зустрічі, начальник відділу управління проєктами та програмами ДП «Електронне здоров’я» Вадим Терентюк.

В Електронній системі охорони здоров’я в деяких областях України вже сьогодні використовується частина із цих сервісів і вони показують свою ефективність. Зокрема, зі слів в.о. голови НСЗУ Дмитра Самофалова, із запуском телемедичних технологій в Одеській обл. не лише знизилися показники інфарктів поза терапевтичним вікном, але й покращилася якість лікування пацієнтів із цією патологією в цілому.

Саме тому МОЗ планує й надалі впроваджувати новітні технології в систему охорони здоров’я.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті