Держпродспоживслужба в Миколаївській обл. виявила порушення законодавства з ціноутворення при реалізації ліків

11 Жовтня 2021 1:29 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) повідом­ляє, що за 9 міс поточного року сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській обл. проведено 6 конт­рольних заходів у сфері формування, встановлення та застосування цін на фармацевтичному ринку.

У ході контрольних заходів встановлено порушення законодавства з ціноутворення у трьох суб’єктів господарювання при формуванні роздрібних цін на лікарські засоби, що підлягають державному регулюванню. Торговельні надбавки встановлювалися в завищених розмірах.

Так, під час формування роздрібних цін на ліки, включені до Національного переліку основних лікарських засобів, застосовувалися торговельні (роздрібні) надбавки, в розмірі 25,2–31,4%, замість гранично встановленого рівня — 25,0% та 21,3–25,7% замість гранично встановленого рівня 20,0%. При реалізації окремих лікарських засобів застосовувалися торговельні (роздрібні) надбавки в розмірі від 15,9–23,4% замість гранично встановленого рівня 15,0%. Під час реалізації лікарських засобів, що купуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, аптечним закладом застосовувалися торговельні надбавки в розмірі 50,0–122,4% замість гранично встановленого рівня 10,0%.

Необґрунтована виручка становила більш ніж 66 тис. грн.

За результатами контрольних заходів до суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму більш як 132 тис. грн. Суб’єктам господарювання — порушникам законодавства з ціноутворення видано приписи про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін. Вимоги приписів аптечними закладами виконано, адміністративно-господарські санкції сплачуються до державного бюджету.

За матеріалами dpss.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті