Що треба знати про артрит? Всесвітній день боротьби з артритом

12 Жовтня 2021 3:24 Поділитися

Щороку у світі проводяться заходи з метою інформування та підвищення обізнаності про захворювання, пов’язані з опорно-руховим апаратом (кістками, зв’язками, м’язами та м’якими тканинами) та ревматизмом (аутоімунні та запальні захворювання, що вражають м’язи, суглоби та органи). Одним з найпоширеніших захворювань, з яким часто стикаються з віком, є розвиток запальних процесів у суглобах (артрит). Всесвітній день боротьби з артритом (World Arthritis Day) відзначають вже протягом 25 років 12 жовтня.

Характерними ознаками артриту є набряк у суглобах та підвищення чутливості, що призводить до відчуття болю та скутості, почервоніння шкіри навколо суглоба тощо. Найчастіше захворювання вражає руки, стопи, стегна, коліна та поперек. Деякі симптоми можуть посилюватися вранці, розвиватися раптово або поступово. До виникнення цієї хвороби схильні не тільки літні, але й багато молодих людей.

Налічується більше 100 різновидів станів, пов’язаних із запаленням суглобів. Одними з найпоширеніших є остеоартрит та ревматоїдний артрит.

Остеоартрит виникає через зношування хряща, який знижує рівень тертя в суглобах і захищає їх від стирання під час руху. Ревматоїдний артрит є  аутоімунним захворюванням, що вражає сполучні тканини суглобів.

Дуже важливо в разі виявлення тривожних симптомів не зволікати та розпочати лікування якомога раніше. Терапія може допомогти мінімізувати пошкодження суглобів, контролювати біль, сприяти підвищенню якості життя. Залежно від типу та тяжкості захворювання може застосовуватися медикаментозна терапія, операції із заміни суглобів, фізичні вправи, контроль маси тіла (з метою зниження рівня навантаження на суглоби) тощо.

За матеріалами www.firstpost.com, www.thehealthsite.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті