Нові правила міжрегіональних перевезень не поширюватимуться на неповнолітніх осіб — МОЗ

13 Жовтня 2021 3:41 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наголошує, що нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватися непов­нолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифіката та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.

«Діти до 18 років зможуть користуватися громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних результатів тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язковим правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті», — пояснив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Нові правила перевезень поширюються на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Йдеться також про водіїв, членів екіпажу авіа- та залізничного транспорту.

Варто нагадати, що на засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня було ухвалено рішення про внесення змін до постанови № 1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Також варто зауважити, що тексту відповідних змін ще не оприлюднено.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті