Екстракт лікарської рослини потенційно може допомогти приборкати епідемію опіатів

13 Жовтня 2021 6:00 Поділитися

Згідно з результатами дослідження, проведеного Каліфорнійським університетом (University of California), США, екстракт рослини Corydalis yanhusuo запобігає розвитку толерантності і залежності від морфіну. Результати були опубліковані в жовтневому номері журналу «Pharmaceuticals».

За останні 2 десятиліття в США та інших країнах відбулося різке зростання смертності внаслідок передозування опіоїдами. Під час пандемії COVID-19 ця проблема тільки поглибилася. Задокументовані ефекти екстракту рослини Corydalis yanhusuo можуть мати позитивний вплив на приборкання опіоїдної епідемії.

«Вкрай важливо зменшити вживання опіатів і зловживання ними. Щоб досягти цієї мети, ми пропонуємо використовувати цю лікарську рослину. У разі використання у тварин екстракт Corydalis запобігає болю і негативним наслідкам вживання опіатів. Наступним кроком буде випробування його на людях», — зазначив Олів’є Сівеллі (Olivier Civelli), доктор філософії, професор фармацевтичних наук Школи фармації і фармацевтичних наук Каліфорнійського університету.

Епідемія опіатів була викликана надмірним призначенням опіоїдних анальгетиків. При лікуванні хронічного болю потрібне повторне введення опіоїдів. У кінцевому підсумку це призводить до розвитку толерантності, фізичної залежності та звикання.

Можливе рішення полягає у використанні додаткових лікарських засобів, які б підтримували анальгетичні властивості опіоїдів, запобігаючи при цьому їх несприятливим наслідкам. Результати дослідження показують, що екстракт рослини Corydalis yanhusuo при поєднаному застосуванні з морфіном пригнічує розвиток толерантності до морфіну, залежність і звикання.

«Толерантність до опіатів має першорядне значення для споживачів опіатів. Адже їм необхідно постійно збільшувати споживання опіатів для досягнення того ж знеболювального ефекту. Це те, що призводить до передозування. Екстракт рослини Corydalis yanhusuo запобігає розвитку толерантності до опіатів, тому необхідність у збільшенні їх споживання зменшується», — пояснив О. Сівеллі.

За матеріалами www.news-medical.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті