Системі охорони здоров’я США у 2020 р. вдалося заощадити 338 млрд дол. США за рахунок застосування генериків та біосимілярів

18 Жовтня 2021 5:22 Поділитися

За даними дослідження Асоціації доступних ліків (Association for Accessible Medicines), у 2020 р. системі охорони здоров’я США вдалося заощадити 338 млрд дол. США за рахунок застосування генериків та біосимілярів (для порівняння, у попередньому році цей показник становив 313 млрд дол.). З них 7,9 млрд дол. зекономлено за рахунок застосування біосимілярів, що утричі більше порівняно з попереднім роком (2,5 млрд дол.).

Значна частка економії припадає на федеральні програми страхування: 109,6 млрд дол. у програмі медичного страхування осіб похилого віку Medicare та 53,8 млрд дол. — у програмі медичної допомоги малозабезпеченим категоріям населення Medicaid.

У США 9 із 10 рецептів містять призначення генеричних препаратів. У загальній структурі витрат на лікарські засоби, що відпускаються за рецептом, їх частка становить 18%.

93% генеричних препаратів потребують доплати з кишені пацієнта на суму до 20 дол. У середньому рівень доплати за аналог становить 6,6 дол., тоді як за оригінатор — 55,8 дол.

За матеріалами accessiblemeds.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті