Необхідно пришвидшити темпи вакцинації проти COVID-19 — нарада Президента

18 Жовтня 2021 4:52 Поділитися

Учасники селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася 18 жовтня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, обговорювали зростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україні, пришвидшення процесу вакцинації та боротьбу з підробкою результатів тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), і сертифікатів про щеплення. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що минулого тижня відбулося два засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 15 жовтня запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки в Херсонській обл. Також до «червоної» зони з 18 жовтня перейшли Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська обл.

На нараді також нагадали, що з 21 жовтня будуть запроваджені нові правила для міжобласного транспортного сполучення — ним зможуть користуватися лише особи, які мають COVID-сертифікати або актуальні негативні ПЛР-тести.

За словами Д. Шмигаля, загалом в Україні наразі зроблено 14,5 млн щеплень. Вакциновано 8 млн осіб, з них 6,5 млн отримали дві дози. Темпи вакцинації 5 тиж поспіль зберігаються на рівні 750–760 тис. За минулий тиждень зроблено 762 тис. щеплень.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що 95% госпіталізованих з COVID-19 є невакцинованими. Під час наради очільник Уряду доручив керівнику МОЗ невідкладно оновити та затвердити графік щеплень для кожної області. Очільники обласних державних адміністрацій мають подати графіки до пунктів, затвердити та проконтролювати їх дотримання.

Зі свого боку Президент Володимир Зеленський доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні. «Цілком зрозуміло, що людям зручніше зробити щеплення в суботу і неділю. Завдання МОЗ і місцевих влад — забезпечити таку можливість», — зазначив Глава держави. Він також наголосив на необхідності пришвидшення темпів вакцинації. Окремо В. Зеленський акцентував увагу на необхідності комплексного підходу до інформаційної кампанії серед українців щодо важливості щеплень.

Керівництво Національної поліції та Служби безпеки України доповіло про боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів. Порушників, серед яких є лікарі, представники лабораторій і посередники, уже притягнено до відповідальності.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Офісу Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті