У 9 областях країни високий рівень захворюваності на ГРВІ

20 Жовтня 2021 4:34 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що у період 11–17 жовтня 2021 р. в Україні на гостру респіраторну вірусну інфекцію, включно з коронавірусною інфекцією, захворіли 238 493 людини, із них 42,1% — діти віком до 17 років. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. Інтенсивний показник захворюваності становить 630,9 на 100 тис. населення, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Низький рівень активності зберігається в Київській, Полтавській, Вінницькій, Закарпатській і Львівській областях та м. Київ. В Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях інтенсивні показники захворюваності на гостру респіраторну вірусну інфекцію відповідають середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Одночасно у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Волинській, Черкаській, Тернопільській та Херсонській областях перевищення епідемічного порога свідчить про високий рівень, а в Донецькій обл. — дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу.

У закладах первинної медичної допомоги зареєстровано 88 пацієнтів, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання (ГПЗ). У дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровано 318 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. Пропорційний внесок тяжкої гострої респіраторної інфекції до показника госпіталізації з усіх причин становить 22,8%.

Також за тиждень проти грипу вакцинувалися 3409 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 6895 осіб, зокрема 2981 — з груп медичного та епідемічного ризиків.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*