Оновлено правила в’їзду в Україну: як працюватиме додаток «Вдома»? Роз’яснює МОЗ

22 Жовтня 2021 9:35 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що при перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок «Вдома». При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення — додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 год буде деактивований. Відповідні зміни до постанови від 09.12.2020 р. № 1236 затвердив Уряд. Однак варто зауважити, що наразі офіційного тексту змін ще не оприлюднено.

МОЗ зазначає, що згідно з оновленим текстом документа українці, які повертаються з-за кордону, та іноземці, які прибувають до України і не мають свідоцтва чи сертифіката про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток «Вдома». Інакше громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України.

Для реєстрації у застосунку «Вдома» чи на офіційному порталі потрібно вказати наступні дані:

  • прізвище, ім’я, по батькові особи (за наявності);
  • серія та/або номер паспорта;
  • визначене особою місце самоізоляції;
  • засоби зв’язку (номер телефону).

Упродовж 72 год до вищевказаних даних у додаток має підтягнутися результат полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або тесту на антиген, зроблений у верифікованих МОЗ лабораторіях України. Якщо будь-який із тестів покаже негативний результат, застосунок «Вдома» можна видаляти. У випадку ж позитивного результату варто діяти за розробленими рекомендаціями, тобто подзвонити своєму сімейному лікарю.

Водночас якщо особа з будь-яких причин не здала тест після перетину кордону, через 72 год додаток деактивується, а інформація автоматично передається до правоохоронних органів, які надалі проводитимуть вибіркову перевірку за перебуванням у місці самоізоляції.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті