ВООЗ готує програму із забезпечення країн з низьким рівнем життя тестами, вакцинами та противірусними препаратами для лікування COVID-19

25 Жовтня 2021 11:52 Поділитися

Як повідомляє Reuters, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) планує впровадження програми з метою забезпечення країн з низьким рівнем життя справедливим доступом до вакцин для профілактики COVID-19, тестів та противірусних препаратів для лікування пацієнтів з легкою та середньою формою захворювання всього за 10 дол. США за курс.

Наразі є драфт документа, що підлягає обговоренню та доопрацюванню. Очікується, що його буде надіслано світовим лідерам напередодні саміту «Великої двадцятки» (G20), який відбудеться 30–31 жовтня в Римі.

Згідно з документом, який окреслює цілі ініціативи з прискорення доступу до засобів боротьби з COVID-19 (Access to COVID-19 Tools Accelerator — ACT-A) до вересня 2022 р., в рамках програми передбачається поставка близько 1 млрд тестів та закупівля противірусних препаратів для лікування до 120 млн пацієнтів.

У рамках ACT-A мають залучити загалом 22,8 млрд дол. до вересня наступного року на закупівлю та поставку вакцин, препаратів та тестів для країн з низьким рівнем життя з метою скорочення величезного розриву в забезпеченні необхідними засобами між країнами з високим рівнем життя та країнами, що розвиваються. Наразі вдалося домовитися про 18,5 млрд дол.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті