Мобільний госпіталь ДСНС України для лікування хворих на COVID-19 буде розгорнуто на Херсонщині

25 Жовтня 2021 4:37 Поділитися

МОЗ повідомляє, що в Херсонській обл. почали розгортати мобільний шпиталь Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) для прийому хворих на COVID-19. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Херсонській обл. запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки ще 15 жовт­ня. Однак наразі рівень захворюваності перевищений у всіх областях України. Лише чотири регіони відповідають «жовтому» рівню епідемічної небезпеки.

У ДСНС зазначають, що зранку 25 жовт­ня майно та обладнання госпіталю п’ятьма вантажівками доправляється на спеціально підготовлений майданчик Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих, де будуть забезпечені всі заходи для сталого функціонування цього багатоцільового пересувного стаціонару.

Госпіталь складатиметься з 35 наметів та модулів, 24 з яких — палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Він автономний, забезпечений електрогенераторами, теп­ловими гарматами та баштами освітлення.

Загалом, його розгортання дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на COVID-19.

Також на місці організовано роботу штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою області.

За матеріалами moz.gov.ua, dsns.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті