За підсумками трьох кварталів розмір виплат лікарняних збільшився в середньому на 13,7% — ФССУ

26 Жовтня 2021 2:38 Поділитися

Фонд соціального страхування України (ФССУ) інформує, що за підсумками трьох кварталів 2021 р. середньоденний розмір допомог від Фонду за лікарняними листками зріс на 13,7% порівняно з тим же періодом 2020 р. і становив 370,48 грн у середньому по країні.

Допомога з тимчасової втрати праце­здатності фінансується Фондом соціального страхування України з метою компенсації застрахованим особам втраченого за час лікування, догляду за хворими дітьми або само­ізоляції від COVID-19 заробітку. Її розмір залежить від середнього доходу працівника та тривалості його страхового стажу:

  • від 50% середньої зарплати (стаж до 3 років),
  • до 100% (стаж — понад 8 років), а в разі самоізоляції — 50% доходу незалежно від тривалості стажу (однак у розмірі 100% доходу для медичних працівників).

У розрізі регіонів середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності коливається від 302,1 грн на Чернігівщині до 457,7 грн у Києві.

Також один з найменших розмірів середньоденної допомоги за лікарняними в Волинській (306,4 грн), Житомирській (306,6 грн), Сумській (308,5 грн) і Тернопільській (312,8 грн) областях. Один з найвищих — у Миколаївській (404,8 грн), Запорізькій (401,3 грн) і Донецькій (398,4 грн) областях.

ФССУ нагадує, що у зв’язку з панде­мією видатки Фонду суттєво зросли, що призвело до непокриття потреби у видатках доходами від частки єдиного соціального внеску (ЄСВ), з якої складається бюджет ФССУ.

Так, за підсумками вересня 2021 р. на рахунок ФССУ надійшло 2,594 млрд грн частки ЄСВ. Потреба у видатках на допомогу і страхові виплати (без врахування адміністративних видатків) за цей же період становила 4,789 млрд грн, враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних і допомоги на поховання, що накопичилася на початок місяця. Перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ становило 2,2 млрд грн.

За матеріалами fssu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті