У період з 18 до 24 жовтня 94% госпіталізованих осіб були невакцинованими — МОЗ

26 Жовтня 2021 4:11 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) інформує, що у період з 18 до 24 жовтня 2021 р. в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 33 551 людину, з яких 31 493, або 94%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData.

МОЗ зауважує, що поступово підвищується охоплення вакцинацією від COVID-19 осіб літнього віку, які найбільше ризикують тяжко перехворіти та померти від цієї хвороби. На 25 жовтня 2021 р. хоча б однією дозою антиковідної вакцини щеплено 25%, або 2,25 млн осіб, віком 60+, дві дози отримали 20%, майже 1,8 млн. Можливість щепитися недалеко від дому вже мають і мешканці найменших населених пунктів, де немає поліклінік та інших закладів охорони здоров’я. 7 жовтня Міністерство охорони здоров’я та Укрпошта почали відкривати пункти щеплень у поштових відділеннях таких сіл та містечок.

Станом на 20 жовтня у відділеннях Укрпошти різних регіонів України вже здійснили 51 567 щеплень проти коронавірусної хвороби. Лідерами є Дніпропетровська, Полтавська та Харківська області, де зробили 6684, 6510 та 5138 щеплень відповідно.

На статистику захворюваності серед вакцинованих та й загалом на кількість хворих впливають підроблені документи про щеплення. Людина з придбаним сертифікатом має високі шанси потрапити в лікарню та померти від COVID-19, хоча всі вважатимуть, що вона вакцинована. Крім того, вона має більше можливостей заразити коронавірусною інфекцією інших.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті