Понад 109 тис. адміністративних протоколів було складено за порушення правил карантину — МОЗ

29 Жовтня 2021 8:12 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що згідно з даними Міністерства внутрішніх справ, з часу запровадження карантинних обмежень в Україні (з березня 2020 р.) правоохоронці склали 109 130 адміністративних протоколів за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, йдеться про:

  • понад 19 тис. протоколів стосовно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб,
  • 14 тис. протоколів стосовно водіїв транспортних засобів,
  • 9868 щодо керівників торговельних закладів та закладів харчування.

Окрім того, 4770 протоколів склали щодо керівників розважальних закладів, об’єктів господарювання чи закладів харчування, що працювали після 22:00, та більше 3 тис. — щодо керівників підприємств, установ та організацій. Також за порушення правил самоізоляції складено 3553 адміністративних протоколи.

Загалом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості щодо 2224 кримінальних правопорушень, пов’язаних з карантинними заходами та порушенням санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. За порушення карантинних правил передбачена відповідальність у вигляді штрафу: для громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000–34 000 грн), для посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000–170 000 грн).

Також у повідомленні зазначається, що відсутність захисної маски у громадському місці тягне за собою накладення штрафу в розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170–255 грн). Наразі понад 16 тис. правоохоронців залучено до заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу та посилення публічної безпеки і порядку на території держави.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті