У регіонах, що першими увійшли в «червону» зону, показники захворюваності стабілізуються — Віктор Ляшко

02 Листопада 2021 10:59 Поділитися

1 листопада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася селекторна нарада щодо питання протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання карантинних заходів. Про це йдеться на урядовому порталі.

Д. Шмигаль зазначив, що Уряд не запроваджував локдаун, який діяв в Україні під час попередніх спалахів захворювання. Замість закриття торгово-розважальних центрів або закладів харчування їм дозволено працювати без додаткових обмежень за умови повної вакцинації персоналу та відвідувачів. Це оптимальний баланс для того, щоб вповільнити розповсюдження хвороби та не зупиняти економічної активності в країні. «Держава забезпечила можливість кожному безкоштовно щепитися ефективною, перевіреною вакциною», — наголосив Прем’єр-міністр.

Окрім того, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, за минулий тиждень виявлено 152 тис. нових випадків захворювання на COVID-19. Серед захворілих 93,5% людей невакциновані. При цьому стабілізувалася динаміка приросту нових випадків та кількості госпіталізацій. Так, за минулий тиждень до лікарні потрапило 34 тис. осіб, з яких 93,2% невакциновані. «Стабілізацію показників відмітили в тих регіонах, які одні з перших потрапили в «червону» зону. Зокрема, це Херсонська, Запорізька й Донецька області», — відзначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Також у МОЗ повідомили, що минулого тижня відновили діяльність два заводи з виробництва кисню, які проводили регламентні роботи. Завдяки цьому до системи киснепостачання включено додатково 140 т рідкого кисню. У профільному Міністерстві підкреслили, що останнім часом значно зросло споживання кисню, тож МОЗ працює над залученням інших заводів, які готові його постачати.

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій, минулого тижня поновлено діяльність робочої групи з метою перевірки виконання регіонами рішення Уряду щодо запобігання поширенню коронавірусу. Також представники Міністерства розвитку громад і територій України, МОЗ, Міністерства внутрішніх справ і Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вирушили в регіони для відповідних перевірок.

У Національній поліції повідомили, що за минулий тиждень з метою виявлення підроблення COVID-документів було проведено 20 обшуків, з них 3 — у медичних закладах й 1 — у туристичній агенції. Задокументовано протягом тижня незаконну діяльність 3 лікарів, вилучено 170 міжнародних свідоцтв про вакцинацію й заблоковано 2 Telegram-канали. Моніторингом також виявлено незаконну діяльність понад 60 посередників і 20 медичних працівників, що представляють 13 медичних закладів, та 40 вебресурсів.

За даними Національної поліції, за минулий тиждень розпочато понад 90 кримінальних проваджень за фактом підроблення COVID-документів, 55 проваджень — за матеріалами Державної прикордонної служби України. Загалом розпочато 1065 кримінальних проваджень, з яких 80 щодо працівників медичних закладів і 35 — щодо працівників туристичних агенцій. Відтак за підсумками наради профільним міністерствам було доручено організувати координацію закупівлі кисневих станцій. На ці потреби Уряд виділив додатково 400 млн грн.

Також було доручено Міністерству економіки, Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у торгово-розважальних центрах та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у «червоних» зонах епідемічної небезпеки.

За матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті