Найбільші виробники кисню повернулися до робочого режиму — Олександр Комаріда

02 Листопада 2021 4:22 Поділитися

Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я, під час онлайн-брифінгу 2 листопада щодо ситуації з поширенням коронавірусної хвороби поінформував, що країна повністю забезпечена медичним киснем для хворих, які потребують кисневої терапії у зв’язку з COVID-19. Відучора обидва найбільші виробники кисню в країні повернулися до роботи.

За словами першого заступника міністра, Міністерство охорони здоров’я тримає ситуацію з постачанням киснем під контролем та опрацьовує всі логістичні складнощі в екстреному режимі. Оскільки хвилі COVID-19 мають різний характер, необхідність у кисні залежить від їх інтенсивності. Хворий на коронавірусну хворобу зараз споживає у 5–6 разів більше кисню, ніж це було під час попередніх хвиль.

Також він зауважив, що якщо на початку жовтня в Україні споживали 280 т на добу, на середину — 330 т рідкого кисню, то зараз — уже 367 т. Наразі 35 підприємств виробляють понад 400 т кисню на добу. Абсолютна більшість з них працює на максимальній потужності.

У повідомленні наголошується, що, зважаючи на напружену ситуацію та підвищене споживання кисню, Міністерство продовжує працювати над додатковим забезпеченням киснем закладів охорони здоров’я, які лікують хворих на COVID-19.

«Найбільш ефективним способом не потрапити під кисневий концентратор залишається вакцинація. Щеплення проти коронавірусу — це не лише можливість отримати сертифікат та повноцінно працювати в умовах посиленого карантину, це можливість вижити», — підсумував О. Комаріда.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті