93% госпіталізованих з COVID-19 протягом минулого тижня були невакцинованими

02 Листопада 2021 3:07 Поділитися

Дані інформаційно-аналітичної системи MedData за період 25–31 жовтня 2021 р. свідчать про те, що минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Інформацію про це розміщено на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

МОЗ також нагадує, що штам коронавірусу «дельта», який наразі є панівним у Європі, є заразнішим та небезпечнішим за інші. Згідно з інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань США (Centers for Disease Control and Prevention — CDC), «дельта» вдвічі заразніший за попередні варіанти та може викликати тяжчий перебіг захворювання. МОЗ зауважує, що захиститися від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 допоможе вакцинація. При цьому найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

Окрім того, дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США за період з квітня до липня 2021 р. свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу люди піддаються в 11 разів вищому ризику померти внаслідок зараження штамом «дельта», ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав 2 дози вакцини.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті