Навіть якщо термін введення 2-ї дози вакцини проти COVID-19 пропущено, вона зараховується до повного курсу щеплення — МОЗ

03 Листопада 2021 3:42 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України на сторінці у Facebook інформує, що друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації без необхідності повторення його спочатку. Люди, які щепилися другою дозою з порушенням інтервалу, також можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та COVID-сертифікат.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує зараз використовувати мінімальні інтервали між введенням вакцини, які встановлені інструкціями до них:

  • CoronaVac від Sinovac — 14–28 днів,
  • Comirnaty від Pfizer — 21–28 днів,
  • Moderna — 28 днів,
  • AstraZeneca — 4–12 тиж.

«На сьогодні не визначено кінцевий найпізніший термін введення другої дози вакцин проти COVID-19, які використовують в Україні. У світі тривають дослідження ефективності вакцин за умови збільшення чи зменшення інтервалів між дозами. Втім, дві дози вакцини, навіть введені з порушенням рекомендованого інтервалу, дають кращий захист, ніж одна. Тож, якщо вакцинуватися другою дозою в зазначену дату не вдалося, то слід зробити це за першої нагоди», — зазначається в повідомленні.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті