Майже 315 млн грн спрямовано у 2021 р. на оплату медичних послуг з трансплантації

Міністерство фінансів України повідомляє, що станом на 1 жовтня  2021 р. на оплату медичних послуг з оперативної трансплантації органів спрямовано 314,9 млн грн з передбачених 501,9 млн грн, або 63% всіх асигнувань.

У повідомленні зазначається, що починаючи з 2018 р. в Україні реалізовується пілотний проєкт щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Так, у 2021 р. пацієнти отримали 151 трансплантацію нирки, 32 трансплантації печінки, 17 трансплантацій серця. Крім того, вперше в Україні проведено трансплантацію нирки дитині від померлого донора.

У Міністерстві фінансів зауважують, що з початку 2021 р. вже виконано 202 трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин, із них 13 алогенних трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин від неродинного донора. Уперше з 2008 р., після перерви в 13 років, в Україні проведено алогенну трансплантацію кісткового мозку від родинного донора пацієнту дорослого віку та від неродинного донора пацієнту дорослого віку.

«У наступному році буде продовжено розвиток системи трансплантації в Україні, на що передбачено майже 800 млн грн. Це дозволить більшій кількості пацієнтів робити трансплантацію в Україні, яку раніше здійснювали лише за кордоном, що сприятиме швидкій реабілітації пацієнтів, допоможе уникнути проблем їх транспортування в післяопераційний період на значні відстані, а також зробить медичні послуги більш доступними та менш витратними для наших громадян», — повідомив Роман Єрмоличев, заступник міністра фінансів України.

За матеріалами mof.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті