COVID-19: центри вакцинації працюють незалежно від рівня епідемічної небезпеки

08 Листопада 2021 1:43 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наголошує, що пункти щеплень та центри масової вакцинації працюють незалежно від рівня епідемічної небезпеки. Також у МОЗ нагадують, що вакцинуватися проти COVID-19 у центрах вакцинації можна і в регіонах, де встановили «червоний» рівень епідемічної небезпеки. У першу чергу йдеться про торговельно-розважальні центри.

«Важливо, що наразі в Україні діють карантинні правила, відповідно до яких відвідувати торговельно-розважальні центри на «червоному» рівні можна лише за умови 100% вакцинації проти COVID-19 або ж наявності чинного негативного тесту на коронавірусну хворобу. Проте у разі якщо людина прийшла до центру вакцинації, який розташований саме в торгово-розважальному центрі, суб’єкт господарювання може дозволити їй зайти для отримання щеплення», — йдеться в повідомленні.

МОЗ підкреслює, що у такому разі суб’єкту господарювання треба точно бути впевненим, що людина пішла робити щеп­лення, а не гуляти по торгово-розважальному центру. Також варто переконатися, що після отримання щеплення громадянин залишив заклад. Оскільки відвідувати, до прикладу торгово-розважальні центри, у регіонах із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки дозволено людям із «зеленими» COVID-сертифікатами або негативними тестами.

Для того, щоб не порушувати чинні норми, рекомендується облаштувати додатковий вхід та вихід для тих, хто бажає вакцинуватися в закладах, доступу до яких без документа про вакцинацію або негативного тесту немає, а також перевіряти довідки про вакцинацію чи результати тестування на вході в непродовольчі магазини.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті