ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 3 млн доз вакцини Moderna

08 Листопада 2021 11:42 Поділитися

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

У МОЗ зазначають, що Україна отримує вакцини безкоштовно в межах COVAX — ініціативи солідарності міжнародної спільноти, створеної для того, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

«Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація — це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію», — прокоментував Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac). Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID).

МОЗ також нагадує, що вакцинуватися від COVID-19 можуть усі дорослі та діти віком від 12 років. «Життєво важливо, щоб щеплення якомога швидше отримали люди з хронічними захворюваннями (цукровий діабет, онкологія, бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби нирок, пацієнти на гемодіалізі) та вагітні, які можуть серйозно постраждати внаслідок захворювання. Єдине справжнє протипоказанням до щеплення від COVID-19 — анафілактичний шок на першу дозу вакцини» — наголошують у Міністерстві.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті