У 6 областях країни зареєстровано дуже високий рівень захворюваності на ГРВІ

10 Листопада 2021 10:30 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) повідомляє, що у період з 25 до 31 жовтня 2021 р. в Україні на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ), включно з коронавірусною інфекцією, захворіла 298 371 людина, із них 29,8% — діти віком до 17 років. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано.

ЦГЗ зазначає, що інтенсивний показник захворюваності становить 789,3 на 100 тис. населення, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Проте, це на 43,4% вище показника за аналогічний період минулого сезону.

Низький рівень активності зберігається лише в Закарпатській області та м. Київ.  У Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ відповідають середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу в Івано-Франківській, Житомирській, Черкаській, Сумській, Запорізькій, Донецькій областях. У решті регіонів перевищення епідемічного порога свідчить про високий рівень.

У закладах первинної медичної допомоги зареєстровано 366 пацієнтів, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання. Окрім того, у дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровано 473 випадки тяжкої гострої респіраторної інфекції.

Також протягом звітного тижня проти грипу вакцинувалися 9800 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 24 746 людей, зокрема 10 424 — з груп медичного та епідемічного ризиків.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті