МОЗ посилює співпрацю з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста

11 Листопада 2021 11:44 Поділитися

МОЗ повідомляє, що заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак провела зустріч із представниками місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) — Флоранс Жиллєт, Данієль Буньйон та Грехен Дюган. Сторони обговорили пріоритетні напрямки співпраці в медичній галузі, подальші кроки боротьби з пандемією та надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройних конфліктів в Україні.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста є для нас важливим та надійним партнером у встановленні гуманітарних принципів та забезпеченні якісної медичної допомоги, особ­ливо в часи боротьби з пандемією. Ми обговорили важливі аспекти нашої співпраці. Мова йшла про вже наявні напрацювання й плани на майбутнє заради безпеки та доб­робуту людей. Завдяки взаємодії із МКЧХ у нас є можливість допомогти тим, хто щоденно ризикує своїм життям заради майбутнього України», — зазначила І. Микичак.

Окрім того, за її словами, було зроблено акцент на співпраці в нарощуванні темпів вакцинації як у великих містах, так і в сільській місцевості, особливо для тієї категорії людей, яка найбільш схильна до ураження коронавірусом, зокрема, це особи похилого віку.

Також сторони обговорили спільні кроки щодо завершення будівництва сучасного модельного відділення екстреної медичної допомоги в багатопрофільній лікарні в прифронтовому м. Бахмут. Завдяки підтримці МКЧХ це відділення відповідатиме новітнім стандартам і стане зразком для трансформації старих лікарень у сучасні. Уже зараз триває підготовка фахівців згідно з європейськими програмами організації роботи Emergency department, а згодом ця лікарня стане базовою для навчання фахівців медицини невідкладних станів.

У спільних планах на майбутнє є також робота над посиленням ролі і статусу медсестринства, створення лікарень сестринського догляду.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті