ДП «МЗУ» прозвітувало про діяльність підприємства в жовтні 2021 р.

12 Листопада 2021 2:40 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — ДП «МЗУ») оприлюднило звіт про виконані підприємством роботи за жовтень 2021 р.

Логістика. У жовтні ДП «МЗУ» отримало 3 поставки ліків та медичних виробів, що були закуплені у 2020 р., на суму 50 млн грн. Усього з початку року фахівці прийняли 404 поставки за централізованими програмами Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) за кошти минулого року. Загальна вартість отриманих поставок — 5 млрд грн. Отримано 99,6% товарів, що були закуплені у 2020 р. Усього до регіональних департаментів охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я фахівці ДП «МЗУ» доставили ліків та медичних виробів на суму близько 4,9 млрд грн. Кінцевим отримувачам вже доставлено 97,34% ліків та медичних виробів, що були закуплені за кошти 2020 р.

Також продовжуються поставки товарів, які були централізовано закуплені у 2021 р. Протягом жовтня підприємство отримало 34 поставки товарів на суму 373 млн грн. Усього за програмами 2021 р. отримано 72 поставки на суму 449 млн грн.

Антикорупційна діяльність та комплаєнс. Перевірено та кваліфіковано учасників 14 закупівель. Кваліфіковано 47 переможців у переговорних процедурах та 12 переможців процедур закупівель для укладання договорів. Кваліфіковано 2 переможців у «ковідних» закупівлях, а також перевірено на доброчесність 1 кандидата на вакантну посаду.

Закупівельні процедури–2021. Станом на кінець жовтня ДП «МЗУ» уклало угоди на закупівлю 369 позицій міжнародних непатентованих назв препаратів на суму 2,75 млрд грн у рамках централізованих закупівель 2021 р. Економія становить 645 млн грн. У процесі укладання договорів — 50 позицій, процедури ще за 165 позиціями тривають.

У жовтні відбувся аукціон для закупівлі 24 ангіографічних рентгенівських систем. Потенційна економія за його результатами становила 208 млн грн, або 48% від очікуваної вартості у 432 млн грн. Окрім того, триває прекваліфікація поданих документів у рамках закупівлі 30 систем ендоскопічної візуалізації. У процесі оголошення закупівлі обладнання для лабораторій неонатального скринінгу новонароджених, що здійснюватимуть розширений неонатальний скринінг (визначення 21 захворювання), який дозволяє виявляти вроджені або спадкові захворювання у новонароджених.

Центральна закупівельна організація. У жовтні Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 11.10.2021 р. № 1093, відповідно до якої ДП «МЗУ» може проводити закупівлі товарів медичного призначення на користь публічних замовників як центральна закупівельна організація.

Діджиталізація. У жовтні ІТ-фахівці підприємства презентували прикладний програмний інтерфейс (Application Programming Interface — АРІ), за допомогою якого кожен розробник може інтегрувати машиночитні дані, що збирає ДП «МЗУ» у свої сервіси.

Клієнтський сервіс. ДП «МЗУ» на постійній основі контактує з пацієнтами, їх родичами, пацієнтськими організаціями, медичною спільнотою тощо. Підприємство аналізує запити клієнтів та коригує діяльність ДП «МЗУ» відповідно до них. Також у жовтні ДП «МЗУ» відсвяткувало 3-тю річницю своєї роботи.

За матеріалами medzakupivli.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті