Близько 1,5 млрд грн у жовтні виплатила НСЗУ медичним закладам за лікування пацієнтів з COVID-19

12 Листопада 2021 6:06 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) нагадує про те, що здійснює контрактування закладів на надання стаціонарної допомоги пацієнтам з підозрою та захворюванням на COVID-19, які входять до переліку керівника робіт і відповідають вимогам.

Наразі чинний договір з НСЗУ на лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою мають 407 медичних закладів. У вересні 2021 р. НСЗУ за лікування пацієнтів з COVID-19 виплатила понад 480 млн грн 244 медичним закладам, а у жовтні оплату отримали вже 344 медичні заклади, які мали чинний договір з НСЗУ, на суму майже 1,5 млрд грн.

У НСЗУ зазначають, що перелік таких медичних закладів регулярно поповнюється, адже захворюваність зростає. Так, за вересень–жовтень до переліку додали 275 медичних закладів: 260 із них подали свої пропозиції НСЗУ для укладення відповідного договору. Окрім того, з них 157 договорів уже підписані з обох сторін, інші — у процесі погодження та підписання.

Оплату за лікування пацієнтів з COVID-19 ці медичні заклади отримають після підписання договорів на підставі наявних медичних записів.

«Національна служба здоров’я оплачує медичні послуги медичним закладам за результатом роботи. Тому заклади, які госпіталізовують пацієнтів з коронавірусом, отримують оплату після того, як прозвітують за свою роботу в попередньому місяці. Адже сума оплати залежить від кількості медичних команд, які працюють у закладі та навантаження на них, тобто кількості пацієнтів, яких лікували», — підкреслюють у НСЗУ.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті