Федерація професійних медичних об’єднань закликає українців вакцинуватися

17 Листопада 2021 3:00 Поділитися

Українська федерація професійних медичних об’єднань на своєму сайті опублікувала звернення до українців із закликом вакцинуватися проти COVID-19.

Медики підкреслюють, що всі вакцини, доступні українцям, ефективно захищають від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від інфекції, викликаної будь-якими штамами SARS-CoV-2.

«Вакцини ніколи не були і не стануть ліками. Вакцинація дає єдину гарантію — якщо ви захворієте, то хвороба пройде легше, нанесе меншу шкоду вашому організму і не забере ваше життя», — підкреслюється у зверненні.

За словами лікарів, першочергово щепитися та захиститися від COVID-19 мають люди з груп ризику. Це особи літнього віку та люди із супутніми хворобами, як от: бронхіальна астма, серцево-судинні, онкологічні, аутоімунні захворювання, цукровий діабет чи ВІЛ. Таким людям життєво необхідна вакцинація від COVID-19.

«Пандемія COVID-19 ще далека від завершення, але вакцини — це аргумент людства, який міняє правила гри. Власне, вакцинація може зупинити цю хворобу: для формування колективного імунітету, завдяки якому населення буде захищено від легкої передачі SARS-CoV-2, необхідно довести рівень вакцинації до 70–80%», — зазначається у зверненні.

За матеріалами moz.gov.ua, ufmo.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті