На Луганщині правоохоронці викрили схему підробки «ковідних» документів

23 Листопада 2021 5:58 Поділитися

Співробітники кіберполіції Луганщини спільно з працівниками Щастинського районного відділу поліції та Міністерства цифрової трансформації України (далі — Мінцифра) викрили схему продажу та підробки тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на СOVID-19.

Чоловік в інтернеті рекламував виготовлення довідок з негативним результатом тесту на СOVID-19. Підроблені документи він продавав мешканцям тимчасово окупованих територій для перетину контрольного пункту в’їзду/виїзду «Станиця Луганська». Замовники послуг не проходили жодних тестів, а лише надавали свої дані для оформлення.

Щомісячно чоловік виготовляв близько 300 результатів ПЛР-тестів. Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувач, автомобіль, довідку про негативний ПЛР-тест, незаповнені бланки ПЛР-тесту, копії паспортів та «чорнові» записи.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Наголошується, що Мінцифри та кібер-поліція  ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. У разі наявності інформації стосовно того, що хтось продає підроблені тести чи COVID-сертифікати, слід відразу повідомляти в поліцію.

Також у поліції закликають усіх українців не купувати підроблені ПЛР-тести або COVID-сертифікати й не робити їх самостійно. Уряд забезпечив вільний доступ до вакцини. Кожен, хто хоче вакцинуватися від COVID-19, може це зробити абсолютно безкоштовно. До того ж українцям, які свідомо використовують фейкові COVID-сертифікати, доведеться заплатити штраф у розмірі до 34 тис. грн або відбути покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років.

За матеріалами www.kmu.gov.ua, www.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті