У 9 регіонах країни спостерігається середній рівень захворюваності на ГРВІ — ЦГЗ

03 Грудня 2021 12:27 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що у період з 22 до 28 листопада 2021 р. в Україні на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ), у тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 216 063 людини, із них 37,7% — діти віком до 17 років. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано.

Інтенсивний показник захворюваності становить 571,5 на 100 тис. населення, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Проте це на 19,3% вище показника за аналогічний період минулого сезону.

Низький рівень активності спостерігали в 6 областях України та м. Київ. В інших регіонах України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності. Зокрема, у 9 областях показники захворюваності на ГРВІ відповідають середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

У закладах первинної медичної допомоги зареєстровано 223 пацієнтів, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання. У дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровано 530 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції, серед захворілих 16,6% — діти віком до 17 років.

Окрім того, за тиждень проти грипу вакциновано 6044 людини, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 54 669 осіб, зокрема 24 345 — з груп медичного та епідемічного ризиків.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті