Держлікслужба взяла участь у нараді національних координаторів з питань некондиційних лікарських засобів і медичних виробів ВООЗ

03 Грудня 2021 6:19 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що 30 листопада 2021 р. під час робочої наради національних координаторів з питань некондиційних лікарських засобів і медичних виробів Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в якості новообраного заступника голови з субстандартних та фальсифікованих лікарських засобів у Європейському регіоні виступила Марина Таран, національний координатор з питань фальсифікованої медичної продукції.

У своїй презентації на тему «Механізм держав-членів ВООЗ» М. Таран надала інформацію про заснування Механізму держав-членів ВООЗ з питань некондиційної та фальсифікованої медичної продукції, його структури та управління, окреслила основні його цілі та роль у боротьбі з некондиційною і фальсифікованою медичною продукцією.

Презентований учасникам під час наради огляд діяльності на глобальному рівні підтвердив, що загроза здоров’ю населення зростає в геометричній прогресії в контексті попиту на лікарські засоби та медичні вироби, що постійно зростає. Тому особ­ливо гостро постало питання призначення урядами країн національних координаторів з питань некондиційних лікарських засобів і медичних виробів та посилення міжсекторального та міждисциплінарного підходів.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті