ДП «МЗУ» отримало другу партію закуплених наборів для проведення 633 тис. ПЛР-тестувань

09 Грудня 2021 11:07 Поділитися

МОЗ повідомляє, що 6 грудня ДП «Медичні закупівлі України» (ДП «МЗУ») отримало другу партію із 6600 наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2, що дозволять провести 633 тис. досліджень. Уже 8 грудня другу партію наборів направили в обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Закупівлю наборів вдалося здійснити завдяки співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Ірландії.

Держави підписали Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів Украї­ни та Державним секретарем її Британської величності, що діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує як Агентство експортного фінансування Сполученого Королівства.

Підписаний Меморандум передбачає закупівлю 41 667 наборів реагентів для проведення 4 млн лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2.

Закупівлю зазначених ПЛР-наборів зай­мається ДП «МЗУ». Зокрема, підприємство уклало контракт з постачальником, який надав найбільш вигідну пропозицію.

Нагадаємо, що ДП «МЗУ» отримало першу партію з 6250 наборів для проведення 600 тис. досліджень 8 вересня. Усю кількість було розвезено в регіони.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті