У Південній Кореї для відстеження COVID-19 застосують штучний інтелект

13 Грудня 2021 2:11 Поділитися

Південна Корея хоче використовувати штучний інтелект для прискорення відстеження контактів під час пандемії коронавірусу. Фінансований державою проєкт штучного інтелекту в Пучхоні, густонаселеному місті на околиці Сеула, використовує кадри з камер спостереження для ідентифікації облич і відстеження контактів інфікованих людей, повідомив Reuters представник міста. Також перевіряється, чи носив інфікований маску. Планується, що нова технологія запрацює в січні. Правозахисники та опозиційні партії висловлюють занепокоєння, що уряд продовжить використовувати дані, зібрані після пандемії.

Парламентський депутат, який критикує проєкт, передав інформаційному агентству 110-сторінковий бізнес-план місцевої влади, який був представлений міністерству науки, інформаційних та комунікаційних технологій.

Південна Корея вже має агресивну високотехнологічну систему відстеження контактів, яка збирає інформацію з кредитних карток, дані про місцезнаходження мобільних телефонів, записи з камер відеоспостереження, а також іншу особисту інформацію. Тим не менш, протиепідемічна служба, як і раніше, покладається на велику кількість працівників, яким часто доводиться працювати 24-годинними змінами, відстежуючи потенційні випадки коронавірусу і зв’язуючись з ними. Беручи участь у торгах на національне фінансування пілотного проєкту наприкінці 2020 р., мер Пучхона стверджував, що система з розпізнаванням облич прискорить відстеження.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті