Уряд дозволив попередню оплату товарів, послуг та робіт, необхідних для протидії COVID-19

13 Грудня 2021 6:18 Поділитися

Під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України 13 грудня було ухвалено рішення про внесення змін до постанови від 22.07.2020 р. № 641 та дозволено розпорядникам бюджетних коштів робити попередню оплату товарів, послуг та робіт, що необхідні для протидії COVID-19, у тому числі з місцевих бюджетів. Інформацію про це розміщено на сайті Міністерства охорони здоров’я. Зауважимо, що тексту ухвалених змін наразі не оприлюднено.

Ухваленою постановою уточнюється перелік випадків, на які на період дії карантину не поширюється заборона на здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

Зокрема, йдеться про закупівлі:

  • лікарських засобів, перелік яких затверджено постановою КМУ від 22.09.2021 р. № 1012 «Деякі питання закупівлі лікарських засобів, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,
  • вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів,
  • витратних матеріалів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19,
  • медичних виробів для вакцинації від COVID-19,
  • медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19,
  • систем постачання медичних газів,
  • інших товарів та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання коронавірусній хворобі, які, відповідно, закуповуються в період дії карантину в порядку, встановленому для спрощених закупівель,
  • робіт із забезпечення закладів охорони здоров’я системами постачання медичних газів (за кошти місцевого бюджету).

«Ухвалені зміни дадуть змогу проводити попередню оплату товарів, які потрібні для боротьби з COVID-19, що закуповуються в період дії карантину в порядку спрощених закупівель та для виконання бюджетних програм, коди програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету яких відповідають кодам 2010–2152 та 7322», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті