Медицина залишається одним із пріоритетів Уряду у 2022 р. — Денис Шмигаль

20 Грудня 2021 11:02 Поділитися

17 грудня під час пленарного засідання Верховної Ради з виступом щодо змін, які відбулися в країні протягом року, зокрема в медичній сфері, виступив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України. Він зауважив, що 2021 р. минув під знаком масштабної світової кампанії з вакцинації.

«Завдяки зусиллям усіх гілок влади вдалося повною мірою забезпечити наших громадян якісними і безпечними вакцинами від провідних світових виробників. Станом на 17 грудня щеплено вже понад 13 млн українців і в найближчий місяць ми маємо підійти до позначки у 50% щеплених дорослих українців. Загалом менш ніж на рік нам вдалося законтрактувати та отримати майже 40 млн доз вакцин», — повідомив глава Уряду додавши, що медицина залишається пріоритетом Уряду у 2022 р.

Д. Шмигаль наголосив, що у державному бюджеті наступного року на медицину закладено майже 200 млрд грн, що вдвічі більше, ніж було в попередні роки. Також налагоджено та синхронізовано роботу двох важливих інституцій: Національної служби здоров’я України та державного підприємства «Медичні закупівлі України», від яких залежить вся медична система. Бюджет Програми медичних гарантій (ПМГ) у наступному році становить майже 158 млрд грн.

Окрім того, за словами Прем’єр-міністра, заробітна плата медиків зросла на 30%, а у 2022 р. закладено збільшення оплати праці до 20 тис. грн і це є мінімальною сумою заробітної плати, встановленою для лікарів. Середня зарплата лікаря наступного року становитиме не менше 22,5 тис. грн.

Цього року також було розширено програму реімбурсації «Доступні ліки». Наразі понад 3 млн пацієнтів отримали ліки за програмою. З початку 2021 р. до неї вперше приєдналося понад 261 тис. пацієнтів. Відпуск ліків здійснюється у понад 11,5 тис. аптек та аптечних пунктах. У програму «Доступні ліки» входять 430 лікарських засобів, а станом на початок поточного року було лише 297.

Звернув увагу Д. Шмигаль і на реформу екстреної медицини. Більше 1 млрд грн було виділено у 2021 р. для закупівлі 622 автомобілів швидкої допомоги та ще 160 буде закуплено найближчим часом за рахунок економії коштів. За словами глави Уряду, також було збільшено видатки на трансплантологію, боротьбу з онкологічними захворюваннями, на оновлення приймальних відділень закладів охорони здоров’я тощо.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового сайту
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті