Від початку запуску реформи листків непрацездатності вже оформлено 3,5 млн е-лікарняних — Марія Карчевич

22 Грудня 2021 11:34 Поділитися

Під час виступу на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, яке відбулося 21 грудня, заступник міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич зазначила, що від моменту запуску реформи листків непрацездатності українці оформили понад 3,5 млн електронних лікарняних.

«Реформу електронних лікарняних намагалися впровадити протягом 10 років незалежності нашої держави. Нарешті, 2021 р. став тим роком, коли нам таки вдалося запустити ці зміни, спільними зусиллями» — наголосила М. Карчевич.

У повідомленні зазначається, що зміни дозволили розділити процес відповідальності медичної та соціальної сторін. Адже тепер лікар відповідає за те, щоб пацієнт пройшов якісне лікування і показники його здоров’я нормалізувалися. Водночас соціальна сторона бере на себе всю відповідальність, пов’язану з оформленням та нарахуванням виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

«Пацієнтам не потрібно більше бігати з паперовими лікарняними до своїх роботодавців. Усю інформацію вони дізнаються онлайн — просто через портал Пенсійного фонду. Це зручно не лише для пацієнтів, але й для роботодавців, які менше займаються паперовою тяганиною», — додала заступник міністра.

Також у повідомленні вказується, що для того щоб реалізувати цю реформу, було ухвалено 9 нормативно-правових актів, розроблено велику технічну частину проєкту, а також проведено навчання для медичних працівників.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті