У Німеччині пропонують правило 1G та виражають занепокоєність ситуацією у Китаї

24 Грудня 2021 6:52 Поділитися

«Омікрон» пише нові правила», — стверджує Крістіан Дростен (Christian Drosten), директор Інституту вірусології при університетському комплексі «Charité» у Берліні. Авторитетний вірусолог в інтерв’ю «Süddeutsche Zeitung» зазначив, що в утриманні під контролем нового варіанту може допомогти правило 1G для людей, що отримали бустерні дози.

У той самий час повідомили, що значна частина органів охорони здоров’я Німеччини більше не може гарантувати відстеження контактів з інфікованими коронавірусом через брак персоналу. «На даний момент загальнонаціонального спостереження майже немає», — заявила федеральний голова лікарів громадського здоров’я (Bundesvorsitzende der Ärztinnen und Ärzte des öffentlichen Gesundheitsdienstes — BVÖGD) Уте Тайхерт (Ute Teichert). Деякі федеральні землі навіть повністю призупинили пошук контактних осіб, наприклад, Баден-Вюртемберг, Берлін і Гамбург. Причиною, за словами голови BVÖG, є загострення нестачі кадрів.

У Китаї теж з’явилися випадки «омікрону», і влада робить заяви про перехід від «абсолютної» до «динамічної» стратегії нульового COVID-19. До того ж вакцини, які переважно застосовувалися, проти цього варіанта виявилися малоефективними. Це реальна небезпека, у тому числі для світової економіки. Для Німеччини може бути доцільним розглянути обмеження, які передбачають застосування правила 1G, тобто наявність підтвердження бустерної вакцинації. Двічі вакциновані люди захищені від важкого перебігу навіть «омікрону», але не від інфекції, — наголосив вірусолог.

Доречі, урядова агенція Піднебесної 24 грудня повідомила, що 26 чиновників були піддані стягненням у Китаї за нездатність запобігти спалаху Covid-19 у великому місті Сіань (північ), який наразі потрапив у локдаун.

За матеріалами www.reuters.com; foreignpolicy.com; www.sueddeutsche.de

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті