В Україні виявлено 5 нових випадків захворювання на штам «омікрон» — МОЗ

29 Грудня 2021 12:49 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я інформує, що станом на 28 грудня в Україні виявлено 5 нових випадків захворювання на коронавірус штаму «омікрон». МОЗ нагадує, що перший випадок підтвердили 18 грудня у Головній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я за допомогою секвенатора, а 5 нових — в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

«Таким чином, загалом було виявлено шість випадків захворювання на штам «омікрон». Два випадки виявили у мешканців Києва та два — у мешканців Київської обл., по одному — у Львові та Дніпрі. Серед хворих двоє жінок та четверо чоловіків. Троє осіб повернулися з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Перший пацієнт переніс хворобу легко та вже отримав негативний результат тестування», — йдеться в повідомлені. Наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Міністерство охорони здоров’я радить для мінімізації ризиків інфікування новим штамом утриматися від поїздок до країн, де поширений коронавірус штаму «омікрон». Також у Міністерстві нагадують, що ефективними профілактичними заходами проти будь-яких штамів коронавірусу залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Довідка:

Зараз в Україні діє система моніторингу поширення різних штамів коронавірусної хвороби, а також  направлення на секвенування зразків із так званих «кластерів», тобто тих районів, де фіксують значні спалахи захворюваності. Йдеться також про людей, які повернулися з-за кордону, та тих, хто має атиповий перебіг захворювання. Тобто держава має всі потужності для виявлення штаму «омікрон».

З 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулися з країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу «омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібію, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті