Денис Шмигаль підбив підсумки 2021 р. у медичній сфері

29 Грудня 2021 3:40 Поділитися

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час засідання Уряду 29 грудня підбив підсумки 2021 р. у сфері охорони здоров’я. Відтак, очільник Уряду зазначив, що одне з головних завдань цього року — вакцинація від COVID-19. Було розпочато безкоштовну вакцинальну кампанію для всіх громадян. «Усі наявні вакцини безпечні та перевірені, а головне — вони захищають від важкого перебігу хвороби. Найближчим часом буде щеплено 50% дорослих українців. Вакцин достатньо, аби всі охочі могли вакцинуватися», — підкреслив він та додав, що від початку року в Україну поставлено більше 40 млн доз. Так само країна забезпечена вакцинами й на наступний рік. Загалом цьогоріч Уряд витратив більш ніж 35 млрд грн на фінансування протидії COVID-19, зокрема це: доплати медикам, закупівля кисню та кисневих станцій, фінансування тест-лабораторій тощо.

Прем’єр-міністр зауважив, що медична система має 3 складові: пацієнти, лікарі та інфраструктура, за кожною з яких протягом поточного року відбулися зміни, а саме:

  • лікарям підвищено заробітну плату в середньому на 30%;
  • 3 млн пацієнтів користуються програмою «Доступні ліки», яку було розширено майже на 50%;
  • у 2021 р. закуплено більше як 700 нових автомобілів швидкої допомоги;
  • оновлено сотні приймальних відділень опорних лікарень та закуплено сотні одиниць медичного обладнання;
  • збільшено фінансування профілактики та лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями, інфарктами, інсультами та іншими хворобами. Наприклад, у 2020 р. держава виділила на лікування хворих онкологічного профілю більше 3 млрд грн, а у 2021 р. — 5 млрд грн.

Щодо сфери цифровізації, то у 2021 р. було запроваджено нову Єдину інформаційну систему в соціальній сфері, що дало можливість автоматизувати всі процеси в галузі, зменшити час отримання послуг та забезпечити кращу адресність. Як зазначив Д. Шмигаль, система дозволить економити для державного бюджету близько 10 млрд грн щорічно на процесингу соціальних послуг. «На Єдиному державному вебпорталі електронних послуг (порталі «Дія») додалось більше 20 електронних послуг, а у мобільному застосунку «Дія» реалізовано 15 нових послуг та впроваджено відображення 6 нових цифрових документів, зокрема внутрішнього та міжнародного COVID-сертифікатів», — наголосив глава Уряду.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті