Ізраїльська вакцина проти COVID-19 Oravax прямує до Південно-Східної Азії

30 Грудня 2021 5:04 Поділитися

Oramed Pharmaceuticals Inc. підписала угоду з акціонерною компанією Tan Thanh Holdings Investment, що базується у В’єтнамі, про попередню закупівлю 10 млн доз пероральної вакцини проти COVID-19 Oravax, яка на даний час знаходиться в розробці.

Як зазначено в повідомленні компанії від 29 грудня, в’єтнамський холдинг отримує право продавати вакцину-кандидат Oravax на всьому просторі Асоціації держав Південно-Східної Азії (Association of SouthEast Asian Nations — ASEAN), що включає В’єтнам, Бруней, Камбоджу, Індонезію, Лаос, Малайзію, М’янму, Філіпіни і Таїланд. Угода передбачає попереднє замовлення 10 млн доз вакцини для перорального застосування проти COVID-19 та поетапні платежі. Сторони домовилися обговорити наступні замовлення на суму, що обчислюється сотнями мільйонів доларів.

Холдинг Tan Thanh отримав схвалення від в’єтнамського міністерства охорони здоров’я на проведення клінічних випробувань просунутої стадії пероральної вакцини-кандидата Oravax і зробити свій внесок у фінансування та реалізацію клінічних розробок. Аналогічні домовленості досягнуто нещодавно із Genomma Lab для підтримки запровадження вакцини у Мексиці, з Premas Biotech — в Індії.

Пероральна вакцина Oravax націлена на три поверхневі білки вірусу SARS-CoV-2, включаючи менш схильні мутації, що робить її потенційно більш ефективною проти наявних і майбутніх варіантах вірусу COVID-19. Технологія вакцини вірусо-подібних часток від компанії Oravax добре масштабується для виробництва і забезпечує легкість логістичного розподілу, тому що немає необхідності зберігати її за температури нижче нуля.

Oravax Medical Inc. була заснована в 2021 р. Oramed Pharmaceuticals Inc. спільно з Premas Biotech, MyMD Pharmaceuticals та деякими іншими акціонерами з місією вивести на ринок оральну вакцину від COVID-19. Oravax поєднує передову вакцинну технологію від Premas Biotech і запатентовану технологію пероральної доставки POD від Oramed. Ця ізраїльсько-американська компанія прагне змінити лікування пацієнтів із цукровим діабетом за допомогою свого провідного (III фази клінічних досліджень) препарату-кандидата, ORMD-0801, який може стати першим комерційно доступним пероральним препаратом інсуліну. Крім того, Oramed розробляє аналог глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP-1) для перорального застосування (ORMD-0901).

28 грудня Oravax оголосила про першого учасника, включеного до І фази випробування оральної вакцини проти COVID-19 у Південній Африці. Передбачений дворазовий прийом вакцини з проміжком у 3 тиж.

За матеріалами www.oramed.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті