До схвалення вакцини проти COVID-19 для дітей віком 2–5 років пройде мінімум 2 міс

30 Грудня 2021 3:17 Поділитися

Ентоні Фаучі (Anthony Fauci), директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), США, заявив CNN 28 грудня, що пройде «принаймні 2 міс», поки вакцина проти COVID-19 не буде схвалена для дітей віком до 5 років.

Нещодавно повідомляли, що компанії Pfizer Inc. і BioNTech SE 17 грудня планують додати третю дозу до двохдозового режиму вакцинації, що заплановано в клінічних дослідженнях вакцини від COVID-19 у дітей молодшого віку. Компанії внесуть поправки в протокол оцінки безпеки, переносимості та імуногенності вакцини від Pfizer/BioNTech проти COVID-19 у дітей віком 6 міс — 5 років. Тепер дослідження буде включати оцінку третьої дози 3 мкг через 2 міс після другої. Це означає, що отримання результатів, швидше за все, буде відкладено, і компанія назвала новий термін — перша половина 2022 р.

Рішення було прийнято, оскільки діти віком 2–5 років не реагували на вакцинацію так само добре, як у віці 6–24 міс, підлітки і дорослі віком від 16 років.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті