Протидія поліомієліту: наприкінці січня розпочнеться вакцинація дітей віком до 6 років, які раніше не були щеплені

05 Січня 2022 3:04 Поділитися

МОЗ повідомляє, що всі діти віком від 6 міс до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Календаря профілактичних щеплень в Україні, будуть вакциновані інактивованою поліовакциною. Вакцинація має розпочатися наприкінці січня 2022 р. Після завершення цього раунду проводитимуться три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною.

«Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення», — наголосив Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар.

В Україні вакцинація від поліомієліту входить до переліку обов’язкових гарантованих державою щеплень. Їх можна зробити в державних медичних закладах безоплатно. Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, безпечні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

План щеплення дітей затверджений наказом МОЗ України від 30.12.2021 р. № 2922. Документ розроблено за результатами консультацій з національними та міжнародними експертами у відповідь на виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 р.

Відповідно до плану, передбачається вакцинація від поліомієліту нещеплених дітей віком до 6 років. Національним планом передбачена низка першочергових активностей, у тому числі затвердження регіональних координаційних механізмів з реагування на спалах поліомієліту, посилення системи епідеміологічного нагляду та моніторингу навколишнього середовища, проведення форсованої планової імунізації дітей віком від 6 місяців до 6 років інактивованою поліовакциною, проведення турів додаткової імунізації дітей оральною поліовакциною до 6 років тощо.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті