У Німеччині з’явився перший рецептурний «додаток для потенції»

05 Січня 2022 3:39 Поділитися

Чоловіки з еректильною дисфункцією тепер можуть отримати доступ до нового методу лікування: додатка для смартфона для підвищення потенції. Він став 28-м методом «цифрової терапії» (Gesundheitsanwendungen — DiGA), вартість якого покривається страховими компаніями. Перший додаток для лікування пацієнтів з еректильною дисфункцією — це цілісна 12-тижнева програма з різними вправами.

Відповідний комплекс розроблено німецькими лікарями, та його переваги доведені в клінічних дослідженнях. Він складається з тренувань м’язів тазового дна, витривалості серцево-судинної системи та вправ, формування усвідомленості, а також взаємодії в парі. Щотижня інтенсивність та складність вправ підвищуються. Крім того, користувачі щодня отримують інформацію про вплив на репродуктивну сферу факторів способу життя, таких як дієта, стрес, куріння та надмірна маса тіла, з відповідними рекомендаціями щодо модифікації факторів ризику. Вони ґрунтуються на заходах, рекомендованих у чинній настанові S1 «Діагностика та терапія еректильної дисфункції» (Diagnostik und Therapie der erektilen Dysfunktion).

До липня 2021 р. дев’ять DiGA було завантажено не менше 183 000 разів з моменту їх затвердження, як показує аналіз eHealth-Monitor 2021, повідомляє видання «Аpotheken Umschau». Щоб державні медичні страхові компанії могли покрити витрати на лікування, DiGA має бути схвалена спочатку Федеральним міністерством з ліків та медичних пристроїв (Bundesministerium für Arzneimittel und Medizinprodukte — BfArM). Включно з програмою «Kranus Edera», на даний момент у Німеччині схвалено 28 DiGA.

За матеріалами www.awmf.org; www.kranus-health.de

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті