До 31 січня медики, комунальні працівники та місцеві урядовці мають щепитися від COVID-19 — МОЗ

12 Січня 2022 9:36 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що 31 січня поточного року набуває чинності наказ МОЗ від 30.11.2021 р. № 2664, яким розширено перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, додаються працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники вказаних установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Ця вимога не стосується осіб, які мають абсолютні протипоказання до щеплення від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

«В останні тижні 2021 р. та перші 2022 фіксують зростання кількості випадків інфікування штамом «омікрон» у більшості європейських країн. Агентство з безпеки здоров’я Великої Британії нещодавно опублікувало звіт, відповідно до якого в осіб, інфікованих саме штамом «омікрон», ризик потрапити в лікарню на 50% нижчий порівняно з інфікованими штамом «дельта».

При зараженні варіантом вірусу «омікрон» ризик госпіталізації нижчий на 65% для пацієнтів, які отримали дві дози вакцини, та на 81% — для тих, хто отримав три дози. Однак кількість випадків COVID-19, викликаних новим штамом, зростає, а це може створити суттєве навантаження на медичну систему. Саме тому в Україні і є необхідність розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов’язковою», — прокоментував Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Також Міністерство нагадує, що в Україні щеплення від COVID-19 вже є обов’язковими для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів; закладів освіти всіх рівнів та форм власності, підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 р. № 83.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті