У 2022 р. фінансування «ковідних» пакетів медичних послуг збільшено майже до 20 млрд грн — МОЗ

12 Січня 2022 4:30 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що у 2022 р. для фінансового захисту пацієнтів із коронавірусом на «ковідні пакети» в рамках Програми медичних гарантій передбачено 19,4 млрд грн. Для кожного пацієнта у стаціонарі, як і раніше, вся медична допомога буде безоплатною. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оплачуватиме лікування пацієнтів з COVID-19 у 2022 р. у стаціонарах за двома пакетами:

1. Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях.

2. Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

На перший пакет зможуть законтрактуватися лише ті заклади, які були визначені обласними державними адміністраціями. Йдеться про один заклад на 200 тис. населення відповідної області. Наразі регіональними департаментами охорони здоров’я вже подано переліки таких закладів. Після цього з медичними закладами, які пройдуть перевірку на відповідність вимогам Національної служби здоров’я України (НСЗУ), будуть укладені договори.

«Під час розрахунку враховано заробітну плату для 4 команд, які постійно мають бути в закладі. Умовою отримання цих кош­тів є наявність постійного залишку лікарських засобів та засобів індивідуального захисту, необхідних для лікування інфекційних захворювань, зокрема COVID-19», — йдеться в повідомленні.

Контрактування на другий пакет доступне всім закладам, які відповідають вимогам, визначеним НСЗУ. На цей напрям у бюджеті передбачено 16,9 млрд грн. Оплата здійснюватиметься, зокрема, залежно від тяжкості пролікованого випадку. У розрахунку тарифу враховано заробітну плату та плату за необхідні лікарські засоби та медичні вироби для лікування пацієнтів з COVID-19.

Також МОЗ нагадує про те, що у 2021 р. оплата за лікування пацієнтів з COVID-19 відбувалася за двома пакетами медичних послуг. Зокрема, йдеться про пакет «Стаціонарна допомога пацієнтам із COVID-19» та другий пакет, який покривав стаціонарну допомогу, що надавалася протягом квітня–травня тими закладами, в яких не було договору з НСЗУ.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті